tisdag, oktober 20, 2009

Vad är detta?














Vad är detta? Jag har fått det tillsammans med ett erbjudande om att gå med i en bokklubb. Har det något med läsning att göra? En sorts Ninjaring?
P hävdar att det är en apelsinskalare.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad BRA att frågan ställs i bloggen, detta ökar kanske chansen att få svar på denan gåta!! Hsr själv fått denna tingest från olika bokklubbar. Apelsinskalare från en bokklubb...
Hälsn Marie

Anonym sa...

Visst är det en apelsinskalare. Det som förvånar mig mest är att du inte har sett såna förut. Vi har en hel samling. De kommer till en i de mest konstiga sammanhang. Funkar ganska bra för apelsinskal.
Johanna

Lotta H sa...

Nej, det är en mojäng som gör att du kan hålla en tjock pocketbok öppen med bara en hand! Du trär ringen om tummen, och så håller de två "vingarna" boken öppen! Jag har t o m KÖPT en sådan till mig själv.

Annaa M sa...

Intressant uppgift från Lotta H! Den här mojängen har det talats mycket om på bloggar i några omgångar och det verkar vara en sån där "sanning" att det är en apelsinskalare.

Jag tycker framförallt det är märkligt att klubbarna fortsätter skicka ut den år efter år utan någon kommentar.

Anonym sa...

Jag har letat efter en apelsinskalare, eftersom mina försvunnit (bland skalen troligen) Vet någon var man får tag på sådana ?

Malin sa...

Om det är en pocketboksöppnare; vilken funktion har då den lilla piggen på ovansidan, i kälkbacken s.a.s?

Lotta H sa...

Hm, noterade inte "piggen" på bilden förrän du påpekade den. Och nu när jag befinner mig hemma i sovrummet och inte på jobbet så kan jag ta fram min "bokhållare" och konstatera att den förvisso är lik din mojäng, men inte är riktigt samma grej. Synd att jag inte kan ladda upp en bild ... Jag kanske måste backa och säga att apelsinskalarfalangen har rätt? Fast den enda apelsinskalare jag har sett kom från Tupperware, och såg DEFINITIVT inte ut som den på din bild. Mysteriet tätnar :-)

Anonym sa...

Så spännande! Oavsett vad det är så går det alltså att skala apelsiner med en sån grej.
Johanna

Malin sa...

Här hemma har vi diskuterat om det kan vara ett kombiverktyg: man sitter och läser och blir plötsligt jättesugen på en apelsin....
Men i så fall: var ska verktyget förvaras? I bestickslådan eller i bokhyllan? Eller på en liten krok i hallen?