tisdag, februari 06, 2007

Tio poäng
















Tio poäng avklarade! Vilket betyder att jag klarade den framsvettade hemtentan också! Nu har jag gått på tre föreläsningar på nya kursen, så det är väl lika bra att fortsätta...

Igår en jätteintressant föreläsning med Patrik Steorn och hans avhandling Nakna män : maskulinitet och kreativitet i svensk bildkultur 1900-1915. Ett av verken som nämns i boken är Skridskoåkaren av Christian Eriksson. ("...att en naken skridskoåkare i sig inte var särskilt naturtroget tycks inte ha vållat några problem. Genom diskussionen om anatomisk riktighet skrevs den nakna manskroppen fram som en sorts norm där nakenheten var självklar och utan någon egentlig betydelse." Steorn 2006:97-98)

3 kommentarer:

Gagga sa...

Grattis till din 10-poängare!
Kände genast igen skridskoåkaren. Christian Eriksson var ju från Arvika. I o kring hans hem där finns nu det fina Rackstadmuseet. Modellen han använde när han gjorde skridskoåkaren var Arvikakonstnären Gustaf Fjeastad, också framstående konstnär, tillika elitåkare på skridsko.

Malin sa...

Tack, Gagga!
Och tack för upplysningen att GF var modell! Jag visste att han var engagerad i Vitalismen, men inte detta. Hoppas f.ö. kunna besöka Rackstad-museet igen i sommar!

Gagga sa...

Hör gärna av dig om du kommer till Arvika :)