söndag, februari 07, 2010

Eventuella projekt


Vissa plagg som man ser och går igång på triggar intresset för hur det är gjort. Odd Mollys koftkappa till exempel. En variant av mormorsrutor. Lätt att göra men tar lång tid och motiverar förmodligen priset som ligger mellan 4-5000:-. Hur många gånger T o R med pendeln Bålsta-Karlberg kan det ta?

Och så såg jag koftan från Chanel. Och jag som har massor av vitt bomullsgarn från ett annat projekt som inte blev något av...

5 kommentarer:

Evis sa...

Åh så snygg!

Annaa M sa...

Jag tog realen i en kappa mycket liknande den länkade, fast utan fransar. Den blev inte så lyckad som jag hoppats, dels för att jag fodrade den i samma tyg som klänningen jag hade under och kanske framförallt för att kläder gjorda av virkade rutor lätt blir så påtagligt fyrkantigt och klumpigt. Det är väl därför jag tycker att Odd Molly-kläderna är rätt så trista och föga innovativa. Härom året var det virkade plagg som kändes plankade direkt efter gamla beskrivningar från 60-talet, nu gamla rutor som alla virkade under några år. Gissa hur många ofärdiga rutvirkningar vi slängde när vi tömde moderns hem! Kunde ju tagit hem dem och sytt ihop till kappor...

Malin sa...

Ja, nu har jag iaf börjat att virka vita rutor. Vi får se hur det blir. Om det blir klart.

Annaa M sa...

Ja, det blir spännande att se om du kan göra något utöver det lite klumpiga och fyrkantiga! Men jag kanske är den enda i världen som inte älskar Odd Molly´s virkning!

Malin sa...

Just nu testar jag med det vita bomullsgarnet som jag redan hade. Tänker att det får bli en babyfilt istället för kofta om det blir en katastrof.

Jag tror vi är ganska många som har en ambivalent inställning till Odd Molly. På ett sätt kul och färgglatt men samtidigt något väldigt präktigt och trist?