söndag, januari 10, 2010

Kimono Fusion

I fredags lyckades jag komma ända fram till utställningen Kimono Fusion på Östasiatiska Museet.

"I utställningen visas utsökta vintage kimonor och textilier där materialen och
teknikerna briljerar, blandat med spektakulära kreationer av några av Japans
hetaste unga designers och konstnärer. "

Det var en liten, men naggande god utställning. Jag hade gärna sett mer. Fler av heta och unga designers och kanske fler bilder där vintage kimonos syntes in action. Och gärna lite litteratur i anknytning till allt det nya i shopen. I bloggen Modearkivet finns ett jätteintressant inlägg om utställningen.

Museet, som har en bildverkstad, visade också en liten utställning med Carromic, en svensk mangatecknare som bl.a. har serien Bleckmossen Boyz i KP, som båda uppskattades stort av medföljande Assar, 9 (snart 10?). Känns som om museet har en stor potential här, som de inte riktigt utnyttjar till fullo.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det var en riktig guldstund på museet. Teet i de vackra små glaskannorna och medföljande timglaset, de färgsprakande och starkt mönstrade textilierna och så Carromic och teckningsrummet som lett till att Assar (snart 10) tecknar Manga och även inspirerat sin bror att göra det! Vilket museum ska vi ta nästa gång Malin?

Malin sa...

Vad sägs om Judiska museet och utställningen om Mago?

Lotta Å sa...

Ja, Judiska museet står på listan över ännu ej besökta museer. gärna! Men först måste jag se Lee Miller på Millesgården.