söndag, maj 31, 2009

Dagens


Solglasögon är temat i DN Söndag Mode. Jag köpte de här för fyra år sedan i en skrotaffär i Visby och tycker de är så coola. Varje år sätter jag på mig dem och hoppas på klartecken från familjen. Inte heller detta år skedde det.

torsdag, maj 28, 2009

Malliga Malin!

Å, vad mallig och stolt jag känner mig! ÄNTLIGEN fattade jag hur man gör ett sånt där proffsigt bildspel från FlickR som ni ser här till höger! Jag har avundats andra bloggare i flera år och så var det då lätt som en plätt, som allting framstår när man förstått.

Dagens

En av mina stilikoner som jag refererar till då och då, är Hulda (numera 4½ år). Hulda gillar klänning eller kjol mest och tycker att har man en snygg klänning så passar alltid tillfället. En dag blev hon emellertid övertygad om att jeans var tufft och hade på sig det till dagis. På eftermiddagen konstaterade hon dock surt: "Alla tyckte jag var skitful!" Nu ifrågasätter jag dock sanningshalten i just detta av Huldas påståenden, men igår tänkte jag ofta på Hulda eftersom jag inte alls trivdes i mina jeans utan önskade att jag valt klänning istället (ingen sa heller till mig att jag var skitful). På lunchen gick jag på en promenad och besökte Old Touch på Upplandsgatan och fann denna utmärkta, rejäla men ändå snygga klänning. Eftersom materialet är 100% syntet så torkade den nästan omedelbart efter tvätt och behövs naturligtvis inte strykas alls!
Jag hade lite problem med att välja halsband. Sen jag sett Prerafaeliterna har jag fått nya ambitioner. Till slut valde jag det halsband jag tovade på Orust i helgen. Mellan de tovade ringarna är gamla packningar i koppar.
Bredvid mig, på golvet, står den korg jag hittade i Skeppsboden på Käringön i lördags. I handen håller jag den bollfranssjal jag förmodligen kommer att behöva när jag cyklar till pendeln - det är svalare igen.
Jag är redo att möta dagen!

onsdag, maj 27, 2009

Dagens

Träskotrenden verkar hålla i sig. Jag köpte de här silvriga för två år sedan och erfor då kroppsminnet "skavsår ovanpå foten" som varit djupt dolt i mig sedan 70-talet. Det blir spännande att se hur det går idag, speciellt som jag är mycket öm i lilltåliktårna sedan en missbedömning av gårdagens skor, som visst inte var så ingådda som jag trodde.
Förutom träskorna ser ni linnet från Matthew Williamsons andra släpp, som jag bestämde mig för att behålla.

tisdag, maj 26, 2009

Häromdagens


Eftersom dagens klädsel inte bjuder på några överraskningar så fortsätter jag att visa bilder från helgen på Orust. Jag hade naturligtvis glömt att ta med innetofflor och fick därför låna ett par av husets döttrar - vilken kanonkombination det blev! Pia Wallén är formgivaren till tofflorna.

måndag, maj 25, 2009

Erika Lövqvist


Jo, just det: på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn finns nu en jättefin Elsa Beskow-utställning. 18 av hennes böcker visas med orginalillustrationer. Vet inte om det är en slump eller om Erika Lövqvist verkligen är inspirerad av Elsa Beskow men jag blev i vilket fall väldigt förtjust i hennes näckroslampor och näckrosbord.

Lätt sagt

Idag skriver Elise Claeson i Svd att föreståndare för äldreboenden bör kräva av barn och anhöriga att de ska besöka sina gamla och ta ut dem på promenad istället för att bara kräva mer personal. Det låter ju självklart vid en snabb läsning. Fast det bygger på att den gamla valt att bosätta sig i närheten av barn och anhöriga. Det känns faktiskt lite avigt att tänka sig att man måste flytta till en annan landsända för att föräldern, som ju visst var en egen person med högst egna åsikter, medvetet valt att bo där, men nu inte kommer ut på grund av sin bostadsort.

Dagens


Jag blev så överraskad över att det redan kommit så många blommor på Orust - humleblomster t.ex. - ska den blomma redan? Så det fick bli en blommig klänning idag - men vilka skor? Hoppas jag kommer ihåg att bestämma mig innan jag går hemifrån!

söndag, maj 24, 2009

Orust














Hemkommen från en fantastisk helg på Orust. Svårt att välja en bild, men det får bli denna från i lördags förmiddag i Hälleviksstrand. Från H tog vi färjan till Käringön.

fredag, maj 22, 2009

onsdag, maj 20, 2009

Dagens

Man vet inte alltid vad som ska bli favoritplagg och inte. Den här tunikan från Marimekko minns jag att jag var väldigt förtjust över färgerna men osäker över modellen.
Jag har då aldrig ångrat mig.

tisdag, maj 19, 2009

Dagens

Idag är det dags för Den Röda Workshopen. Vi har inte, som Krzysztof Kieślowski, tänkt att färgerna på workshoparna tillsammans bildar en mening. Det är dock absolut ett ämne fundera vidare på.

måndag, maj 18, 2009

Dagens

Sen jag köpte min Maria Westerlind-kappa har jag varit besatt av den. Den har varit så perfekt! Men jag har ju några andra jackor och kappor som också behöver få komma ut och lufta sig. Så idag är det Gula Jackans tur som står emot regn litegrann. Och regn tror jag att det blir idag.

söndag, maj 17, 2009

Test! Hiss eller diss?

Det är det här med att överföra teorin till praktiken som är svårt! En sak är att gilla vissa kläder i teorin, en annan hur man tar sig ut i dem. Så nu får ni vara ärliga:
1. Här har vi ett par haremsbyxor som endast använts med höga stövlar förut. Hur funkar de med sandaler?
2. Ann-Sofi Back-skjortan är ganska svår att få till så att det ser så där coolt ut som man vill...Här prövar jag nu med en gammal väst?
3. Svårt med skärp; till slut drog jag till med guld. Man kan tänka sig att man stänger västen och struntar i skärp? (men det blir jäkligt obekvämt.)
4. Och så de knepiga sandalerna: ser de riktigt kloka ut?

Med hopp om många kommentarer!

lördag, maj 16, 2009

Prerafaeliterna på Nationalmuseum

L och jag har varit på Nationalmuseum och sett P.R.B. Det var en fantastiskt fin utställning! Många vackra färgkombinationer som gav inspiration. Denna video visades tyvärr inte på utställningen men nämndes som ett exempel på moderna verk som påverkats starkt av PRB!


Sommarsko














L. var ute efter några bra sandaler att ha i sommar. Hon hittade ett par. På vägen ut från affären fastnade jag vid de här. Kommer det att kännas konstigt med skaft eller väldigt skönt att kunna vifta på tårna?

Nytt försök med Matthew


Jag har befunnit mig i Uppsala i några dagar och andra släppet av HM:s samarbete med Matthew Williamson har liksom glidit förbi mig. Jag orkade inte uppbåda någon riktig entusiasm - och hade ingen möjlighet att köa heller för den delen. Igår hade jag en lucka i det digra konferensprogrammet och gick till HM och fann, till min stora förvåning, en hel del kläder kvar! Är det fler än jag som tappat sugen kanske? Bland annat detta linne i liknande mönster som den tunika jag returnerade. Linnet fanns till och med i Large! Glad i hågen styrde jag alltså till provrummet med en Large och en Medium - och gick ut ur affären med en Small! Fotot här är taget i provrummet. Nu ska jag prova i hemmamiljö och se om linnet blir kvar eller åter!

onsdag, maj 13, 2009

Dagens


Idag börjar Biblioteksdagarna i Uppsala. Jag tyckte det var ett lämpligt tillfälle att inviga nya tunikan från Marimekko. Men först ska jag vandra genom Bålsta med ryggsäck till Frissan. Undrar om jag verkligen ska ha de här klackarna då?

tisdag, maj 12, 2009

Idé














Igår fick jag en vision om att vita strumpbyxor, röda skor och gula strumpor som sticker upp ur de röda skorna skulle vara snyggt. Men det var det inte.

Galoscher!


Fick just tips om galoscher för högklackade skor! Underbara och svåra att motstå!!!

Dagens


















Nog har jag sålt på Tradera alltid! Men några klänningar har åkt hem till mig också! Igår kom den här färgkaskaden som jag bestämde mig för att ha grönt till idag! Eftersom jag tycker att det är lite städklänning över den, tyckte jag en överfull diskbänk var en passande bakgrund.
Den ska inte damen i klänningen ta hand om.

Möjlig klänning 2

Det har seglat upp en konkurrent till Malene Birger. Nämligen den här blåsan från Marimekko. Hemmajuryn håller på den här.

lördag, maj 09, 2009

Dagens

Häromdagen var jag med Lotta och Lotta på Stadsmissionen. När jag stod och höll i den här gröna klänningen så kom Lotta 1 och sa:
- Ja! Den tittade jag på också!
Sen kom Lotta 2 och sa:
- Ja! Den tittade jag på också!
Men båda hade alltså nobbat den av olika skäl. Jag provade den och frågade sen om det kanske var min plikt att ta hand om klänningen. Det tyckte Lotta och Lotta.
När jag tittar på bilden så tycker jag faktiskt att den ser ganska självklar ut på mig. Risken är väl bara att jag "blir ett med väggen" här hemma eftersom både hall och kök har limegröna väggar.

Summering - so far

Känner ett behov av summering. I början av året införde jag köpstopp för mig själv. Ett köpstopp som samtidigt var reglerat med viss dispens. Ekonomiskt fungerade det ganska tillfredsställande, men lagren var fortfarande lika välfyllda.

De senaste två månaderna har jag varit upptagen av att sälja på Tradera. Även om jag, med ett arkeologiskt uttryck, bara nått det översta kulturlagret, är jag ändå lite imponerad:

7 klänningar (en av dem har jag sålt två gånger eftersom första budgivaren lät bli att betala.)
3 blusar
2 tunikor
4 par skor
3 väskor
1 jacka
1 sjal
3 kavajer
1 par stövlar
2 t-shirtar
1 kjol
1 bok

Det har inbringat ungefär 3200:- och genomsnittsbudet per vara är 110:-
De senaste veckorna har jag dock drabbats av någon slags shoppinghysteri - igen. Ska jag summera läget sedan årsskiftet, så är det ekonomiskt +/- 0 men jag har fått marginellt mer plats.

torsdag, maj 07, 2009

Gårdagens workshop gick bra och jag tror färgmatchningen var bäst hittills. Nästa tema blir rött och idag ska vi träffas för att stämma av nyansen. Möjligen diskuterar vi innehållet något också i det tre timmar långa möte vi planerat.
Klänning från Tradera. Röda byxor och vita skor. Världens skönaste skor.

onsdag, maj 06, 2009

Gamnacke nästa?














Idag är det workshop där tema på powerpoint och kläder är turkos! Jag kör samma outfit som förra veckans konferens och visar därför en närbild på halsbandet. Det är så tungt att jag vid flitig användning kommer att få gamnacke. Men fint är det!

tisdag, maj 05, 2009

Dagens


Den här klänningen av Maud Fredin Fredholm har ni sett förut - men inte skärpet! Jag köpte det i Göteborg sist i en affär i Nordstan. Nu börjar det dyka upp limegröna skärp lite varstans. Men jag letar fortfarande efter ett turkost lackskärp.

söndag, maj 03, 2009

Möjlig klänning?

För en speciell fest i sommar har jag nu provat klänningar på löpande band. Jag trodde det skulle vara hur lätt som helst! Fast det är klart; mina krav har kanske varit orimliga: färgglad klänning, svensk eller nordisk design, inte för kort men helst med liten ärm och så ska jag se oemotståndlig ut i den. En del expediter har verkligen antagit utmaningen, men andra har till synes givit upp direkt... Nu har jag denna från Malene Birger hemma på påseende.

lördag, maj 02, 2009

Eve från Collection Pascale
















På väg hem igår stannade vi vid Kristinehamns konstmuseum. I museishopen hittade jag armband i pressad aluminium av designgruppen Claesson Koivisto Rune. Unika armband men industriellt tillverkade. Genialt!
Om detta har jag också skrivit här.

Om livet

Valborg och första maj firades hos pappa i Grums. Det öra han hör lite med, med hjälp av hörapparat, hade korkat igen med vax så han hörde bara om man skrek för full kraft in i det. Enligt uppgift kunde vårdcentralen inte spola örat. Kan det handla om miss i kommunikationen eller är det verkligen så? En dos revaxör lättade upp läget något och efter något glas vin, så gick det mycket bättre med det mesta. Och när nu de två gamla beslutat sig för att flytta från villan till en lägenhet, så påbörjade vi röjandet av grejor. Pappa har inte så mycket, men böckerna ville han inte flytta med (han är ju blind också...) så med i bilen hem kom 18 kassar böcker som jag idag ska sortera - och slänga de flesta.
Jag tänker: hur vet man om man har en normal ålderskrämpa eller något som ska åtgärdas? Pappa är blind som följd av starr. Visst borde man gå till doktorn en gång om året och göra en slags tusenmilaservice?
Jag tänker också att man måste börja rensa i förråden i tid. Ska man kanske gå på träningsläger för att bli minimalist?