söndag, januari 08, 2006

Content

På Kulturhuset pågår nu en utställning om handväskan i nutidskonsten. Ett måste för Malinbloggen, alltså! Vi kom dit precis lagom för att få en visning. En förtjusande ung man (skulle mamma ha sagt och nu sa jag det själv) visade oss runt i denna roliga och tänkvärda utställning! Som vanligt inser man att en visning helt klart förhöjer upplevelsen.
Efter denna spirituella upplevelse pinnade vi vidare till nästa - Nationalmuseums utställning Sverige i tio skepnader. Kan man förmedla ett lands karaktär i klädedräkter? Ja, jag tycker det efter att ha sett denna ganska lilla utställning som jag tyckte var vacker, inspirerande och tänkvärd. Och detta tyckte jag utan att ha fått visning!
Inspirationen blev ffa i form av en idé: klädedräkten Jämställdhet hade ett par skjortärmar på sig. Dvs oket på bakstycket var kvar och höll ärmarna på plats. Också kragen var kvar men själva fram- och bakstycket var borta. På så sätt skulle man kunna ha en uppsättning lösa ärmar att t.ex. variera sin slipover (som man händelsevis köpte på In Wear på rea idag) med. Kanske långsökt? Problemet kan vara att just ärmarna är det som slits tidigast på en skjorta, därför svårt att hävda återvinningsprincipen? Fast å andra sidan: storleken blir oviktig (om man struntar i att ha kvar kragen) för det gör ju ingenting om ärmarna är stora eller för långa.

Inga kommentarer: