tisdag, november 30, 2010

Spara eller sälja?

Jag har under åren tämligen osentimentalt sålt och gett bort kläder jag slutat använda. Inköpstakten har samtidigt varit så hög att jag inte precis stått med tom garderob. Snarare en balans av fullt. Nu har jag plötsligt börjat tveka; ska jag verkligen sälja, jag får ju ändå så himla lite för det?
Imorse t.ex. kände jag att jag nog aldrig mer (kanske) kommer att använda haremsbyxorna från HM Comme des garcons. Trots att de är i ylle och så sköna, så sköna. Men jag gillar Rei Kawakubo väldigt mycket och jag vet ju hur kul jag tyckte det var att få ärva lite kläder efter mormor. (Mammas kläder sneglade jag aldrig på, däremot blev pappa av med några skjortor i mitten av 70-talet.) Men ska man verkligen spara för vetskapen av att man äger plagg av en viss designer eller för ett framtida intresse i släkten/vänkretsen som kanske aldrig uppstår?
Det lutar nog åt en ny tradera-sälj-period. Fast just nämnda brallor får nog ytterligare ett års respit.

4 kommentarer:

Petra sa...

By the way - din ring som jag bär idag har fått massor av beröm från kunder och ännu är det inte ens lunch...

Marikka sa...

Man kan ju inte spara allt, men vissa plagg är kul att ha kvar. Jag ångrar att jag inte sparat vissa speciella plagg, men det mesta jag sålt/gett bort har jag redan glömt.

Comme des garcons byxorna är kanske värda att sparas till barnbarna?

Malin sa...

Petra: Vad roligt och vad stolt jag blir!!
Marikka: Ja, det är svårt det där. Några gånger har jag varit med o röjt vid gamla människors flytt - och det mesta slängs för det blir så övermäktigt mycket. Det känns sorgligt. Att sälja billigt, eller ge bort, gör ju förhoppningsvis någon annan glad just i nuet.

Malin sa...

Spara tycker jag! Utvalda saker.