fredag, juni 09, 2006

JIPPIII

Tre nominerade till Bibliotekssveriges främsta utmärkelse

Det ena biblioteket experimenterar, det andra vidgar sina gränser och det tredje satsar på pedagogik. Ett av dem kommer att koras till Årets bibliotek vid bok- och biblioteksmässan i september. De nominerade är Håbo bibliotek, Nordiska Afrikainstitutets bibliotek i Uppsala samt Bibliotek och IT vid Malmö högskola.

Så här motiverar Årets bibliotek-juryn sitt val:

Håbo bibliotek är i sanning ett lärande bibliotek som, trots att det är litet, på ett föredömligt sätt visar vägen för andra. Genom att tillämpa såväl teoretiska modeller som ett aktivt experimenterande har man utvecklat metoder för informationssökning och medieplanering med tonvikt på barn och unga. Utvecklingsarbetet sker i nära samverkan med skolor och förskolor, och alltid med kvalitet och användarfunktion i fokus.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt kul! - och välförtjänt.
Det verkar storsint också att de inte tar hänsyn till chefens fackliga tillhörighet.

Johanna

Anonym sa...

Håller med, välförtjänt. Det är väl länge sedan det gjordes, men ämnesindelningen på barnsidan är suverän (äventyr, sport och så vidare).

Blir nyfiken på Malins fackliga tillhörighet (föregående kommentar)

Malin sa...

Priset delas ut av fackförbundet DIK, som organiserar de flesta bibliotekarier. Själv är jag, ända sedan jag var biblioteksassistent, med i SKTF.